شرایط و قوانین همکاشت

ماده ۱ - تعاریف و اصطلاحات

اصطلاحاتی که در این شرایط و قوانین به کار رفته است دارای معانی مشروح زیر است:
۱-۱: انجمن: انجمن هنر و زیست‌بوم دایره آبی که نسبت به اجرای کمپین اقدم می‌کند.
۱-۲: حمایت: هرگونه کمک مادی و معنوی در راستای دست‌یابی به اهداف کمپین شامل فرهنگ‌سازی تولید محتوا و کاشت درخت
۱-۳: درخت: یک راس نهال که با توجه به زیست‌بوم هرمنطقه انتخاب و توسط اداره کل منابع طبیعی همان استان تامین می‌شود.
۱-۴: مالکیت معنوی: تامین سرمایه به میزانی که به شکل معنوی منجر به حمایت از یک درخت شود.
۱-۵: پویش: همه رویدادهای مادی و معنوی که در قالب همکاشت و بین زمان‌های بهمن ۹۹ تا اسفند ۱۴۰۰ رخ می‌دهد.
۱-۶: حامی: هر سازمان، نهاد، شرکت یا فردی که در راستای پویش همکاشت از طریق حمایت مادی و معنوی به پویش پیوسته است.

ماده ۲ - ساز و کار پویش

۲-۱: کمپین همکاشت، در نظر دارد با همکاری وزارت علوم طی دوسال صدهزار درخت در دانشگاه‌های سراسر کشور کاشته و در طول این مدت با مخاطبان حامی کمپین از طریق محتوای تولید شده در حوزه‌های مختلف (پادکست، انیمیشن، مستند و…) ارتباط برقرار کرده و در این خصوص فرهنگ‌سازی نماید. همکاشت از طریق یک سامانه‌ی اینترنتی با مخاطبان اصلی خود ارتباط برقرار می‌کند.
۲-۲: مخاطب می‌تواند از طریق این وبسایت از تعداد درخت مورد نظرش حمایت کند و این حمایت را در قالب هزینه‌ای کوچک به عنوان خیریه که صرف مدیریت کمپین و تولید محتوای فرهنگی می‌شود، ثبت کند. پس از انجام این فرایند، نام او در جدول حامیان درخت‌های مورد نظر درج شده و گواهی حمایت نیز به او اعطا می‌گردد. این مشارکت مخاطب را ترغیب کرده تا به واسطه‌ی حمایت خویش، کمپین را دنبال کرده و همکاشت از این همراهی وی جهت انجام آموزش‌های ترویجی و فرهنگ‌سازی مورد نظر خود بهره می‌برد.
۲-۳: همکاشت با استفاده از شیوه جمع‌سپاری مالی برای تامین هزینه تولید محتوای فرهنگی و هنری طی دوسال طراحی شده است.
۲-۴: بعد از پرشدن حمایت صدهزارتایی و تامین هزینه‌های لازم،‌ کمپین پایان موفق خود را اعلام کرده و به تولید محتوای بعد از کمپین که شامل ادامه‌ آموزش‌ها، گزارش‌هایی در خصوص نهال‌های کاشته شده در دانشگاه‌ها و… ادامه می‌دهد. در این مرحله حامیان به شکل مستمر و از طریق ایمیل‌های ماهیانه و دیگران از طریق رسانه‌های اجتماعی کمپین می‌توانند این فرآیند را دنبال نمایند.
۲-۶: محتوای فرهنگی تولید شده در کمپین شامل یک پادکست ۱۰ قسمتی،‌ مجموعه ویدیویی‌های آموزشی ترویجی و تعدادی انیمیشن و موشن گرافیک می‌باشد که این تعداد وابسته به رسیدن به اهداف تعیین شده در میزان حمایت‌های مردمی معین می‌شود.

ماده ۳ - مدیریت هزینه‌ها

۳-۱: همکاشت پروژه‌ای داوطلبانه است که هدف اصلی آن اطلاع رسانی، آگاه سازی و در نهایت فرهنگ‌سازی درباره مشکلات زیست محیطی کشور و منطقه می‌باشد و قصد دارد با کاشت نمادین ۱۰۰ هزار درخت جنبشی را برای حفظ منابع طبیعی در فضای مجازی ایجاد کند. در همین راستا همه هزینه‌های حمایتی جمع‌آوری شده از سوی مخاطبان کمپین در این طرح، در راستای پیگیری این اهداف و انجام هدفمند آن‌ها هزینه خواهد شد.
۳-۲: همانطور که در جزییات اجرایی پویش ذکر شده، کاشت و نگهداری از درختان فرایندی گران قیمت و پرهزینه می‌باشد اما با حمایت و مشارکت وزارت علوم و تقبل تامین نهال ها توسط سازمان جنگل‌ها و کاهش هزینه تامین و کاشت اکثریت این درختان، هزینه های جمع‌آوری شده در کمپین در راستای هدف اصلی و بزرگتر آن یعنی تولید محتوا، اطلاع رسانی و فرهنگ‌سازی موثر اختصاص داده می شود.
۳-۳: همکاشت یک کمپین دیجیتال است و پایه آن را سامانه و فرایند پرداخت آنلاین تشکیل می‌دهد. طراحی و ساخت این سامانه بیش از سه ماه به طول انجامیده و نگهداری و مدیریت آن از زمان آغاز کمپین تا کاشت کامل درختان ادامه پیدا خواهد کرد و بخشی از هزینه‌های جمع آوری شده به این امر اختصاص خواهد یافت.
۳-۴: پشتیبانی همکاشت شامل رسیدگی به سوالات و مشکلات حامیان کمپین و همچنین ایجاد پلی ارتباطی میان کمپین، حامیان و ارگان‌های حامی همکاشت می‌شود. این تیم کوچک یکی از مهم‌ترین وظایف در کل طرح را برعهده دارد و اجرای موفقیت آمیز کمپین نیازمند پشتیبانی سریع و دقیق آن‌ها می‌باشد.
۳-۵: هدف اصلی همکاشت فرهنگ‌سازی گسترده درباره مشکلات زیست محیطی است و بهترین راه دست‌یابی به این هدف ساخت محتوای گسترده و پیوسته در این موضوع می‌باشد. در بخش تولید محتوا ما قصد داریم تا از مدیوم‌ها و پلتفورم‌های مختلف اینترنت شامل پادکست، ویدیو، موشن گرافی، فیلم مستند، وبینار‌های زنده، اکران‌های آنلاین، شبکه‌های مجازی و … نهایت استفاده را نموده و به شکل صوتی، تصویری و نگارشی محتوا تولید کنیم. این محتوا در بعضی موارد همکاری با برندهای شناخته شده و در موارد دیگر محتوای کاملا اختصاصی هستند که توسط تیم خلاقه همکاشت تهیه می‌شوند و هدف همه آنها آموزش و فرهنگ سازی درباره شناخت و حفاظت از منابع طبیعی و زیست‌بوم، مشکلات زیست محیطی و تغییرات اقلیمی می‌باشد.
۳-۶: این اولین بار است که یک سازمان مردم نهاد با هدف جامعه دانشجویی کشور قصد دارد در چنین سطحی اقدام به جلب مشارکت افراد نماید. انجام چنین پروژه‌ای نیاز به برنامه‌ریزی، نیروی انسانی و زیرساخت قوی دارد. انجمن هنر و زیست‌بوم دایره آبی بعد از آغاز کمپین به مذاکره و جلب مشارکت شرکت‌ها و سازمان‌ها پرداخته و تلاش می‌کند از هر طریق بحث فرهنگ‌سازی رو پیگیری نماید. این مهم و سایر امور اجرایی و نیازهای مصرفی توسط این کمپین تامین می‌شود.
۳-۷ : اطلاع رسانی درباره کمپین و ارتباط با رسانه‌های جمعی، اشتراک گذاری و انتشار هدفمند محتوای تولید شده توسط تیم خلاقه همکاشت و همچین معرفی و برگزاری رویدادهای جانبی و آموزشی-ترویجی این طرح به مخاطبان همه در زیرگروه روابط عمومی می‌گنجد. هدف اصلی روابط عمومی کمپین نشر گسترده پیام کمپین در راستای حمایت از زمین و دعوت همه‌جانبه مخاطبان برای پیوستن به این طرح مردمی است.

ماده ۴ - کاشت درختان

۴-۱: بر اساس آخرین مذاکرات و طی همکاری با وزارت علوم، تعداد صدهزار نهال در طول دوسال در دانشگاه‌های سراسر کشور و با مشارکت تشکل‌های محیط زیستی دانشگاه‌ها کاشته خواهد شد. تهیه‌ی نهال‌ها و خدمات فنی در سراسر کشور توسط سازمان جنگل‌ها و ذیل تفاهم‌نامه ایشان با وزارت علوم صورت خواهد پذیرفت. تامین عرصه در محل دانشگاه‌ها، همچنین فرآیند کاشت و نگهداری نیز با دانشگاه‌ها خواهد بود. درکنار این، مدیریت کمپین، ارتباطات، جذب مخاطب، تولید و انتشار محتوا برعهده‌ی انجمن دایره آبی خواهد بود.
۴-۲: "پویش همکاشت" نیز جهت رعایت استانداردهای علمی این حوزه، منشوری را جهت کاشت نهال تهیه کرده که در اختیار دانشگاه‌های کشور قرار می‌گیرد. همچنین دانشگاه‌ها بر اساس شیوه‌نامه تدوین شده که با جزییات در قسمت پایانی طرح آمده، از انجام فرآیند پویش مستندسازی خواهند کرد. انتشار گسترده محتوای تولید شده توسط دانشگاه‌ها برعهده‌ی انجمن دایره آبی است. این مورد در کنار تولید محتوای آموزشی-ترویجی اختصاصی است که انجمن دایره آبی در دستورکار دارد.
۴-۳: پویش "همکاشت" طی سال 1399 و 1400 در دانشگاه‌ها اجرا میشود. دانشگاهها میبایست پیرو تفاهم‌نامه مشترک معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، طی همکاری با اداره کل منابع طبیعی استان، همزمان با هفته منابع طبیعی و روز درختکاری در اسفندماه هرسال، حداقل تعداد 500 نهال به ازاء هرسال، به همراه سایر خدمات فنی مورد نیاز را تأمین کرده و به کاشت نهال‌ها در عرصه متعلق به دانشگاه با مشارکت مجموعه‌های دانشجویی در کنار مسئولین عالی‌رتبه دانشگاه بپردازند.
۴-۴: گونه گیاهی مورد نظر با گونه‌های بومی پیشین و حال حاضر عرصه مورد نظر همگن باشد.
۴-۵: گودبرداری کاشت نهال‌ها به دلیل هواخوری و افزایش نسبت نفوذپذیری و باروری خاک از چند ماه قبل از فرایند کاشت اتفاق بیفتد.
۴-۶: گونه‌ی گیاهی مورد نظر به صورت بذری تکثیر شده باشد.
۴-۷: نسبت گونه‌های گیاهی منتخب جهت کاشت با نسبت پراکندگی گونه‌های عرصه مورد نظر سازگار باشد.
۴-۸:‌ عرصه‌ی مورد نظر پس از کاشت نهال‌ها قرق شده و از ورود دام به آن محل ممانعت به عمل آید.
۴-۹: فاصله استاندارد نهال‌ها نسبت به گونه‌ی مورد نظر رعایت شود.
۴-۱۰: بررسی اکولوژیکال گونه‌های مورد نظر و انتخاب گونه‌های کم‌نیاز از میان گونه‌های همگن عرصه
۴:۱۱ نورگیری و شیب عرصه مورد نظر با توجه به نیاز گونه در نظر گرفته شود.
۴-۱۲: زمان مناسب درختکاری با توجه به شرایط اقلیمی عرصه مورد نظر انتخاب شود
۴-۱۳: عمق گودبرداری با توجه به نیاز گونه محاسبه شده و صورت پذیرد.
۴-۱۴: جهت سازگاری و تطابق نهال‌های جدید با شرایط آب و هوایی عرصه، نهال‌ها از یک ماه قبل در محل عرصه نگهداری شوند.
۴-۱۵: قطر تنه نهال کمتر از یک سانتی‌متر نباشد.
۴-۱۶: طول نهال کمتر از هشتاد سانتی‌متر و یا بیش از دو متر نباشد.

ماده ۵ - حامی کمپین

۵-۱: برای پویستن به حامیان پویش همکاشت داشتن شرایط زیر الزامی است:
۵-۱-۱: داشتن ۱۸ سال تمام شمسی
۵-۱-۲: تکمیل فرم حمایت در وبسایت همکاشت
۵-۱-۳: موافقت با قوانین ذکر شده در وبسایت
۵-۲: حامی مسئول وجه حمایتی در کمپین است و با شرکت در پویش (واریز وجه) می‌پذیرد وجه واریزی طبق منشور هزینه‌ها که در سامانه همکاشت قرار دارد، هزینه خواهد شد.
۵-۳: مسئولیت تمامی فعالیت‌های انجام شده در پویش توسط حامی به عهده شخص کاربر است. ضروری است حامی در فرآیند حمایت مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران رفتار نماید.
۵-۴: حامی می تواند در صورت تمایل ظرف مدت هفت روز، نسبت به عودت وجه واریزی خود از طریق راه‌های ارتباط با پویش اقدام نماید.